"... Ciasto jest dość uniwersalne i nadaje się pod różne rodzaje owoców ..."
Składniki:
- 8 jajek
- 1 szkl. cukru
- 3 szkl. mąki
- 1 mały proszek do pieczenia
- 1/2 szkl. oleju (ja dałam oliwę z oliwek)
- rabarbar lub inne dowolne owoce
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i oliwę. Dokładnie wymieszać mikserem. Dodać rabarbar, wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Piec w 180°C ok. 40 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.
10 komentarze:
spróbuj a będzie ciastem najczęściej widzianym na twoim stole rewelacja
zrobię dziś a potem napiszę jak wyszło :)
właśnie się piecze zobaczymy jak mi wyjdzie :)
Moje tez w piekarniku.....
Anonimowy - to fajnie i daj znac jak smakowalo:)
super ciacho...
Super proporcje bo własnie miałem z tym problem wszystkie ciasta takie małe i niskie a, te jest w sam raz ;) własnie bede je dziś piekł :)
właśnie wstawiłam do piekarnika :)
ciasto bardzo delikatne i miekie super przepis i co najwazniejsze to to ze wychodzi
moje także właśnie w pekarniku....mam nadzieję że wyjdzie takie jak na zdjęciu powyżej pozdrawiam
Prześlij komentarz