poniedziałek, 24 maja 2010

Ciasto z rabarbarem



"... Ciasto jest dość uniwersalne i nadaje się pod różne rodzaje owoców ..."

  
  Składniki:
 
  • 8 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 3 szkl. mąki
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • 1/2 szkl. oleju (ja dałam oliwę z oliwek)
  • rabarbar lub inne dowolne owoce

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i oliwę. Dokładnie wymieszać mikserem. Dodać rabarbar, wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Piec w 180°C ok. 40 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.

10 komentarze:

Anonimowy pisze...

spróbuj a będzie ciastem najczęściej widzianym na twoim stole rewelacja

Anonimowy pisze...

zrobię dziś a potem napiszę jak wyszło :)

Anonimowy pisze...

właśnie się piecze zobaczymy jak mi wyjdzie :)

Anonimowy pisze...

Moje tez w piekarniku.....

aga pisze...

Anonimowy - to fajnie i daj znac jak smakowalo:)

Anonimowy pisze...

super ciacho...

Anonimowy pisze...

Super proporcje bo własnie miałem z tym problem wszystkie ciasta takie małe i niskie a, te jest w sam raz ;) własnie bede je dziś piekł :)

Anonimowy pisze...

właśnie wstawiłam do piekarnika :)

Anonimowy pisze...

ciasto bardzo delikatne i miekie super przepis i co najwazniejsze to to ze wychodzi

Anonimowy pisze...

moje także właśnie w pekarniku....mam nadzieję że wyjdzie takie jak na zdjęciu powyżej pozdrawiam

Prześlij komentarz