wtorek, 13 lipca 2010

Sorbet truskawkowy



"... Bardzo orzeźwiający, lekki i soczyście owocowy - najlepszy deser na takie upały. Jak miło było znaleźć w zamrażarce ostatni pojemniczek tego sorbetu:), całkowicie zapomniałam, że jeszcze tam został. Niestety, szkoda że nie ma go tam więcej, bo takim deserem to można objadać się bez wyrzutów sumienia i zapomnieć o jakichkolwiek kaloriach:). W upalne dni delektowanie się pysznie truskawkowym i tak cudownie zimnym sorbetem to jest po prostu sama przyjemność  ..."


  Składniki:

  • 1 kg truskawek
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 3 łyżki soku z cytryny

Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki. W trakcie mrożenia kilka razy wyjąć z zamrażarki i zmiksować, aby nie tworzyły się kryształki lodu.

4 komentarze:

Anonimowy pisze...

...gorąco gorąco , a tu sorbet :)

aga pisze...

na takie upały sorbet to chyba najlepsze ochłodzenie :)

Anonimowy pisze...

hehe a czego takiego nie mamy w domy w goronce dni takie jak byly raz dwa do sklepu po truskawki drogie panie!

Anonimowy pisze...

aga matii juz mnie meczy o taki wynalazek, i nie mam wyjscia musze robic....pozdrawiam:)

Prześlij komentarz