"... Bardzo proste w przygotowaniu i smaczne placuszki. Są takie delikatne i mięciutkie, aż rozpływają się w ustach takie są pyszne. Bardzo smakowita propozycja na pycha śniadanko:) ..."
Składniki:
- 2 serki wiejskie (po 200 g)
- 2 jajka
- ok. 3 łyżek mąki pszennej
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wymieszać i na patelni bez tłuszczu smażyć placuszki na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami lub po prostu z cukrem pudrem.
42 komentarze:
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju placuszki więc chętnie wypróbuję Twój przepis:)
Widzę, że przepis bardzo prosty i szybki w wykonaniu a placuszki kuszą swym wyglądem.Zrobię niespodziankę mojej rodzince i zafunduję im smakowite śniadanko, ale to dopiero w sobotę lub w niedzielę, bo wówczas możemy wspólnie jeść śniadanie.
Bardzo ciekawy ten Twój blog Aga.Skuszę się zapewne nie jeden raz na nie jeden przepis stąd:)
Pozdrawiam:)
O,jakie ładne są :) Lubimy placuszki i to bardzo:)
Pozdrowienia:)
takie lekkie placuszki to ja też lubię :)
uwielbiam placuszki pod kazda postacia ;)
robiłam kiedyś pychotka, to jedne z moich ulubionych....;)
Robię z serkiem czasami. Pyszne!
Twoje takie puchate wyszły.Piękne!
Uwielbiam placuszki! Robię ostatnio z twarogiem albo jogurtowe pancakes. Z serkiem wiejskim zapowiadają się też ciekawie:)
dziekuje Wam serdecznie za tak mile dla mego ucha komentarze:)
Anucha - bardzo milo mi, ze Ci sie u mnie podoba:) i zapraszam jeszcze:)
na weekendowe śniadanko jak znalazł.
Pysznie wyglądają. Z serka wiejskiego jeszcze placuszków nie robiłam. Trzeba spróbować :)
O, uwielbiam robić placuszki z tzw. wieśniaka :D Mogę go jeść w każdej postaci!
Przygotowywałam je kiedyś. Świetne są!
Jakie pyszne! wygladaja na puszyste i miekkie:)
Pyszne placuszki !
uwielbiamy w domu takie placuszki u nas zwane ciasteczkami z patelni ;)
to idę smażyć... wyjęłam serek żeby zjeść z pomidorkiem ale ta wersja bardziej mi się podoba :)
Zaintrygowały mnie :)
i zrobię je niedługo na pewno!
I jeszcze się tak pięknie prezentują na Twoim zdjęciu :)
robiłam już takie z serka danio, ale te mi się jeszcze bardziej podobają :)zapisuję i pozdrawiam :)
Wyglądają pysznie, z pewnością wypróbuję, gdyż bardzo lubię wszelkie placuszki.
Serek dodaje im delikatności. Muszą być przepyszne :)
fajne te placuszki...tez kiedys z serka wiejskiego robilam bo mialam w domu ich hurtowa ilosc i zeby sie nie przeterminowaly,to wymyslalam cuda...ale dobre byly...u mnie wlasnie rosna racuszki z jablkami na wczesna kolacje:)
Superaśne! robiłam podobne z ricottą :) ale z serka wiejskiego nie - a zrobimy na pewno, bo to jest w koncu nasz polski serek, a nie importowany wloski ;P Cudne racuszki!!!
wyglądają cudownie! a fakt, że smażone bez tłuszczu jeszcze bardziej mnie do nich przekonuje ;-) mam tylko pytanie - ile ich wychodzi z tej ilości składników?:)
pozdrawiam!
mniam
to musi być pyszne !
śliczne wyszły. gdybym miała tylko serek wiejski, jutro zrobiłabym na śniadanie
mała ilość mąki jest dla mnie ogromną zaletą
bardzo dziekuje za wszystkie tak mile slowa:)
fajnie, ze Wam sie podobaja, ja bardzo lubie rozne placuszki i moglabym jesc je codziennie:)
Robiłam placuszki z ricotty, ale z serka wiejskiego jeszcze nie :)
wciąż czekam na odpowiedź odnośnie ilości placuszków ;-)!
O będzie kolejny debiut na niedzielnym śniadanku - dzięki.
Nusia, przepraszam i juz odpowiadam:)
tak dokladnie to nie wiem, bo byly podjadane w trakcie smazenia, ale wydaje mi się, że ok. 15 sztuk to wyszlo:)
zycze smacznego:)
Akurat mam serek wiejski to jutro na śniadanie wypróbuję.
bardzo dziękuję za odpowiedź! ;-) wobec tego zrobię z połowy porcji. mam nadzieję, że będą takie śliczne, jak Twoje!
A ja mam w planach przygotwać dzisiaj takie placuszki, ale z twarogiem, niestety serka wiejskiego brak - rewelacyjne zdjęcie :)
Były dziś rano na śniadanie, są po prostu BOSKIE. Ten ciągnący się serek wiejski w środku... Mniam :)
Kikimora - fajnie, ze skorzystalas z mojego przepisu , a jeszcze bardziej ciesze sie, ze smakowaly:-) ja je bardzo lubie:-)
wyglądają przepysznie, będę musiała je któegoś razu zrobić! :>
Wlaśnie z mężem zajadamy się, pychotka"-)
a mnie sie wszysko zlalo w calosc na pateli i musialam wyrzucic :(
Mam na imię Krzysiek. Ciasto pachnie wyśmienicie, ale - mi również wszystko rozlewało się na patelni, nie wyrastały i ogólnie porażka, trafiły do kosza. Dlaczego Twoje są takie ładne? Jakaś dodatkowa rada?
Pyszne placuszki! Właśnie zrobiłam i zjadłam i aż sie uszy trzęsły :) nawet mamie posmakowały :)
Nie wyszly. Nawet nie udało sie przewrócić na patelni. A dodalam wiecej maki
Prześlij komentarz