" Kolejne po maślankowym, bardzo proste i smaczne ciasto, które można przygotowywać z rożnymi sezonowymi owocami. Jest takie fajnie puszyste i mięciutkie. Ciasto z tej porcji nie wychodzi wysokie, ale ja osobiście wolę takie niższe ciasta, żeby bardziej było czuć owoce. Jeśli ktoś chce mieć wyższe to po prostu trzeba zwiększyć proporcje lub upiec w mniejszej foremce. Jak to bywa w tego typu "muffinowych" ciastach, przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut i już po chwili możemy zajadać pyszne owocowe ciasto. "
Składniki:
- 1 1/4 szkl. mąki pszennej
- 1/3 szkl. cukru
- 1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 duże jajko lub 2 małe jajka
- 1/2 szkl. kefiru
- 1/4 szkl. oleju
- owoce (u mnie truskawki, nektarynki i jagody)
Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wymieszać. Do tego dodać kefir, roztrzepane jajko, olej i wszystko razem wymieszać łyżką, tylko do połączenia się składników. Foremkę 20 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i na wierzchu ułożyć owoce. Wstawić do piekarnika i piec ok. 30-40 minut, do suchego patyczka.
45 komentarze:
fajny pomysł:)
Uwielbiam takie ciacha - proste i pyszne. Dodaję Cię do linków i obiecuję wpadać często :)
A które jest lepsze, maślankowe czy to na kefirze? Czy wogóle czuc różnicę?
Cudownie wygląda:)
smakowite :) do wypróbowania
takie ciasta lubię najbardziej, proste a wyglądają obłędnie
Uwielbiam takie ciasta! Są lekkie, wyśmienite i dodatek owoców sprawia, że mogę jeść je cały czas :)
mam to samo,wole nizsze ciasta,zeby dobrze owoce posmakowac :) fajne te ciacho,kolejne do wyprobowania :)
Pozdrawiam :)
nie powinnam tu już wchodzić! Tyle tu pysznych ciast, które chciałabym upiec a nawet nie mam czasu :(
więc kradnę kawałek tego pysznego ciasta (:
pozdrawiam.
świetne :)
wspaniale wygląda!
Uwielbiam takie ciasto. Na wierzch ulubione owoce i już czuję się jak w niebie :D
pewnie się powtarzam, ale lubię takie ciasta... też chętnie bym upiekła, gdyby nie strach przed zakalcem :/
Maślankowe ciasto z owocami? Z przyjemnościa wypróbuję!!
mniam :) uwielbiam!
Urocze to ciasto! :))
Pyszności:)
uwielbiam takie, a na Twoich przepisach jeszcze nigdy się nie zawiodłam :)
Ciasto rewelacyjnie :) jak zwykle piekne i apetyczne zdjecia! Mam nadzieje, ze uda mi sie skorzystac z Twojego przepisu :)
Buziaki i gratuluje kolejnego cuda ;D
Bardzo lubię ciasta, które można przygotować w takim ekspresowym tempie. U tutaj pięknie się prezentuje!
Niech żyją lekkie i proste w przygotowaniu, ale niezwykle apetyczne ciasta:)
kocham takie ciasta :) tylko ja zwykle robie je na jogurcie :) jutro wrzucę przepis na podobne ciacho. zapraszam :)
dziękuje Wam pięknie za wszystkie komentarze:)
wiosenka27 - ja to lubię wszystkie tego typu ciasta, czy to na jogurcie, maślance czy kefirze. Nie zauważam różnicy, wszystkie zawsze się udają, są puszyste i fajnie wilgotne. Pozdrawiam:)
och zjadłabym takie ciacho, popijając owocowym shakiem:))) faktycznie wygląda na pulchniutkie:)
Bardzo mi się podoba, zwłaszcza tempo pracy :) Pyszne :)
podobne smaki i u mnie
pyszności! :)
Lubię ciasta na oleju, bo przeważnie zapominam kupić margarynę. :)
Wygląda apetycznie, ale nie jestem zdziwiona..jak zawsze u Ciebie :)
Super ciastko, pięknie wygląda :-)
uwielbiam wszelkie ciasta z owocami. Twoje wygląda rewelacyjnie :)
Szybkie w wykonaniu i cudowne w smaku! :)
No to teraz mnie skręca z zazdrości...Może wyślesz do mnie kawałek kurierem....albo nie..kupię owoce i sama upiekę:) Będę miała całą blaszkę rozkoszy tylko dla siebie;D
Bardzo lubię takie ciasta!
Pycha! Maślankowo/kefirowe to jedno z moich ulubionych ciast..:)
Pyszne! Uwielbiam takie mięciutkie owocowe ciacha:)
Kolejne cudo! Aga, Ty te ciasta chyba czarujesz aparatem - one wszystkie pozują jak modelki z pierwszych stron najlepszych magazynów!:)
Jak ja się cieszę, że mamy teraz taki duży wybór owoców! :))
dziękuję bardzo:) i proszę częstujcie się choćby wirtualnie, gdyż nie ma już po nim nawet okruszka:)
Świetnie ciasto. No i widzę, że nie tylko moja mięta tak śmiesznie rośnie
Takie ciasta sa wspaniale! No i Twoj owocowy 'miks' tez bardzo tu do mnie przemawia :)
Pozdrawiam!
Do ilu stopni nagrzać piekarnik?
Do 180 stopni, tak bedzie ok:-)
wspaniałe ciasto, które stało się dla mnie bazą do eksperymentów - powstała wersja czekoladowa z wiśniami i migdałami :) pyyyycha :)
mersin
adana
aksaray
ankara
antalya
75BUAP
yurtdışı kargo
resimli magnet
instagram takipçi satın al
yurtdışı kargo
sms onay
dijital kartvizit
dijital kartvizit
https://nobetci-eczane.org/
DJ5CL
شركة مكافحة حشرات بالاحساء SKPljGh0j9
Prześlij komentarz